dimarts, 17 de febrer del 2009

Per què és tan difícil aconseguir una beca?

Cada cop l’estudiant té menys recursos per accedir a la beca del ministeri per continuar la seva formació. Sembla que l’Estat no vol invertir en els professionals del futur, perquè realment és això el que estan proporcionant amb la beca: millorar el futur de tots.
Sembla una contradicció que cada any et diguin que has d’estudiar per garantir el teu benestar, i ara més que mai s’hauria de potenciar l’educació. Però com sempre, en aquest país de bojos, és el contrari.
Es destinen menys recursos a l’educació, o almenys a la bona educació. La gent hauria de veure com estan les aules d’algunes facultats, els aparells d’investigació o en el nostre cas els platós de televisió.
Però no és només això. Cada any patim un retrocés educatiu. Per exemple hi ha assignatures que semblen anuals, ja que d’una manera o un altre s’inclouen en els desastrosos plans d’estudi.
Tal com deia Valle Inclan: “se aprende más en el bar que en la universidad”, i cada cop la frase recull un sentit més profund i complex.
Iniciem el segon semestre amb l’oportunitat de tornar a començar i resem perquè el pagament de la matricula hagi inclòs bons professionals, d’aquells que fan pensar.
Mentrestant tots ens preguntem si ens han concedit la beca per poder continuar, i entre classe i classe fem art dins de la facultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada